Вечорниці в ТЗОШ №13

Кожна нація, кожен народ має свої звичаї, традиції, що вироблялися протягом багатьох століть. Здавна зібрання молоді відбувалися на вечорницях, або, як їх ще називали – досвітках. Традиційно такі форми дозвілля починалися на Покрову , коли роботи на городі закінчувались, ночі ставали довшими і з’являлось багато часу для роботи під дахом і тривали до початку Великого посту.

Тож учні 8-Б класу спільно зі своїм класним керівником Вислоцькою Надією Іванівною організували вечорниці. Яскрава сцена, стародавні українські пісні та забави, запальні танці – усе створювало атмосферу гостинного народного колориту. Гучне свято подарувало учням, педагогам багато позитиву та незабутніх емоцій. Завершилися вечорниці подячним словом директора школи, вчителів та організаторів дійства. Далі шкільні актори куштували білобокі вареники та солодкі пампушки.

Українські традиції живучі. Адже саме такі заходи популяризують українську історію, культуру і звичаї, які не канули в забуття, а продовжують передаватися з покоління в покоління.

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.